COVID-19 Certificate of Completion

 • English
 • Ελληνικά
 • Русский

Ιεράπετρα - Σητεία - Μονή Τόπλου - Βάι

Λεπτομέρειες Εκδρομής:

Συνολική Απόσταση:
Εκτιμώμενη διάρκεια:
8 ώρες
Τιμή από:
504,00 € *
 

* Η τιμή είναι για αναχώρηση απο τη πόλη του Ηρακλείου. Για τιμές με αναχώρηση από κάποια άλλη τοποθεσία, επικοινωνήστε μαζί μας.

Περιγραφή Εκδρομής:

 1. Αναχώρηση από το αεροδρόμιο ή το λιμάνι του Ηρακλείου ή από προκαθορισμένο σημείο
 2. Στάση στην Ιεράπετρα
 3. Στάση στη Σητεία
 4. Στάση στη Μονή Τοπλού
 5. Στάση στo Βάι
 6. Επιστροφή

 
Σημείωσεις:

 • Οι προκαθορισμένες στάσεις είναι δυνατόν να αλλάξουν ανάλογα με τις επιθυμίες σας, συμβουλευτείτε τον οδηγό σας.
 • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους/μουσεία, η αμοιβή ξεναγών, καθώς και τα γεύματά σας, είναι πρόσθετη χρέωση.

 

Κράτηση »

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Ιεράπετρα Η Ιεράπετρα βρίσκεται στη νότιο-ανατολική Κρήτη, χτισμένη σε μια εξαιρετικά στρατηγική θέση, καθώς ελέγχει τις νότιες ακτές της Κρήτης και το Λιβυκό Πέλαγος.

Ευνοημένη από τη θέση της αλλά και από τη φύση, η Ιεράπετρα υπήρξε ανέκαθεν σημαντικό κέντρο για το νησί και εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη πόλη στη νότια Κρήτη και σημαντικό τουριστικό προορισμό. Όταν την επισκεφτείτε σήμερα θα δείτε μια πόλη ζωντανή, γεμάτη δράση και ένταση, που δεν θα συναντήσετε ούτε στον Άγιο Νικόλαο, ούτε στη Σητεία.

Η Ιεράπετρα των 13,000 κατοίκων περίπου, είναι μια πόλη χτισμένη δίπλα στη θάλασσα με μια εξαιρετική παραλία στο πιο κεντρικό σημείο της.

Αυτό που κάνει όμως την Ιεράπετρα να ξεχωρίζει είναι πως εδώ παρατηρούνται η μεγαλύτερη μέση ηλιοφάνεια και οι υψηλότερες θερμοκρασίες στην Κρήτη και στην Ελλάδα, με μέσο όρο τους 20 βαθμούς καθ’ όλο το χρόνο.

ΣΗΤΕΙΑ

Σητεία Η πόλη πιθανώς ταυτίζεται με την κλασική και ελληνιστική Ητεία ή Ήτιδα, ή Σηταία, πιθανολογούμενη πατρίδα του Μύσωνα, ενός από τους επτά σοφούς της αρχαιότητας. Κατά το Μεσαίωνα, αποτελούσε σημαντικό εμπορικό λιμάνι του Βυζαντίου.

Κατά την Ενετοκρατία ενσωματώθηκε στο Βενετικό Regno di Candia, και είχε χαρακτηρισθεί “maximum statum et lumen ejiusdem insulae” (=μέγιστος σταθμός αλλά και φως του νησιού). Για να σταθεροποιήσουν την κυριαρχία τους, οι Βενετοί έκτισαν σε διάφορα σημεία στρατηγικής σημασίας της επαρχίας πολλά φρούρια που σωζονται και σήμερα(π.χ Καζάρμα).

Η πόλη καταστράφηκε από σεισμό το 1508 και από επιδρομή πειρατών το 1538. Το 1651, οι Βενετοί κατέστρεψαν την πόλη για να μην την παραδόσουν στους Οθωμανούς. Η Σητεία ξαναχτίστηκε το 1870, με την ονομασία Αβνιέ, η οποία όμως δεν επικράτησε.

ΜΟΝΗ ΤΟΠΛΟΥ

Μονή Τοπλού Στη πιο ΒΑ γωνιά της Κρήτης, στη βάση του Ακρωτηρίου Σίδερο, περίπου 10 χλμ. ανατολικά από τη Σητεία και 6 χλμ. βόρεια από το Παλαίκαστρο, στο δρόμο προς το φοινικόδασος Βάι, είναι χτισμένη η Μονή της Παναγίας Ακρωτηριανής ή Μονή Τοπλού, όπως λέγεται σήμερα. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά και ιστορικά και σίγουρα από τα πιο πλούσια μοναστήρια στην Κρήτη και χρονολογείται από τον 15ο αιώνα. Μια επίσκεψη σε αυτό αξίζει, αν και απέχει 2,5 ώρες από το Ηράκλειο, καθώς μπορείτε να τη συνδυάσετε με μια βόλτα στις γύρω πανέμορφες παραλίες, στην Αρχαία Ίτανο και το κοντινό φοινικόδασος Βάι. Το μοναστήρι εντυπωσιάζει από μακριά, καθώς μοιάζει μ’ ένα μικρό φρούριο, είναι τριώροφο και περιβάλλεται από έναν ψηλό τοίχο ύψους 10 μ. περίπου.

Στέκει επιβλητικό με το καμπαναριό του (ύψους 33 μ.) μέσα σε μια περιοχή είναι από τις πιο άνυδρες και αφιλόξενες της Κρήτης, ενώ ο έντονος αέρας τροφοδοτεί τις ανεμογεννήτριες που λειτουργούν σ’ ένα από τα μεγαλύτερα αιολικά πάρκα στην Κρήτη. Στα πρώτα χρόνια λειτουργίας είχε την ονομασία Παναγία η Ακρωτηριανή, επειδή βρίσκεται στο ακρωτήριο Σίδερο. Ονομάστηκε Τοπλού στη περίοδο της Τουρκοκρατίας επειδή είχε κανόνι, που στα τουρκικά λέγεται “τοπ”. Το 1612, ένας σεισμός προκαλεί μεγάλες ζημιές και η παλιά μονή κατεδαφίζεται και χτίζεται νέα με τείχος, με έξοδα των Ενετών στα πλαίσια της προώθησης του Χριστιανισμού, για να ισχυροποιήσουν οι Χριστιανοί Ενετοί τη θέση τους απέναντι στην αναδυόμενη απειλή των Μουσουλμάνων Τούρκων. Τότε η μονή παίρνει τη σημερινή της μορφή, ενώ οι αγιογραφίες στους τοίχους μαρτυρούν ότι υπήρχε από τον 14ο αιώνα. Στη Γερμανική Κατοχή (1941), στη μονή λειτουργεί ασύρματος για την επικοινωνία με τους Συμμάχους στο Κάιρο. Ο ηγούμενος και οι μοναχοί συλλαμβάνονται και εκτελούνται στις φυλακές της Αγιάς, ενώ η περιουσία του μοναστηριού δεσμεύεται.

BAI

Το φοινικόδασος του Βάι Το Βάι, ή πιο συγκεκριμένα το φοινικόδασος Βάι, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στην Κρήτη και συνάμα μια από τις πιο όμορφες και ιδιαίτερες τοποθεσίες σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Το Βάι προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο όχι μόνο για το πανέμορφο φοινικόδασος του, αλλά και για τη μεγάλη αμμώδη παραλία που απλώνεται μπροστά του.

Η επίσκεψη στο Βάι επιβάλλεται αν βρίσκεστε στην Κρήτη, ειδικά στα ανατολικά. Είναι μια παραλία που θα σας θυμίσει τροπικό μέρος με το φοινικόδασος και το μικρό νησάκι στη μέση του όρμου.

Το φοινικόδασος Βάι καταλαμβάνει σήμερα μια έκταση περίπου 250 στρεμμάτων και είναι το μεγαλύτερο φοινικόδασος στην Ευρώπη.

Η παραλία στο Βάι είναι αμμώδης με χρυσή ψιλή άμμο και βότσαλα στο βόρειο άκρο της. Μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητο σας στο παρκινγκ που βρίσκεται πίσω από το δάσος.

Η Έδρα Μας:

Επικοινωνία:

Limo & Bus
Λεωφόρος Δημοκρατίας 51
713 06, Ηράκλειο Κρήτης, Ελλάς
Τηλέφωνο:+30 2816 007640
Κινητό:+30 6978 625116
Email:info@limos.gr
 
Υποκατάστημα Αθηνών
Εθνάρχου Μακαρίου 2
Άλιμος, Αθήνα, Ελλάς

Υπηρεσίες

Μετακινήσεις

Επισκεφτείτε τις μετακινήσεις και επιλέξτε αυτή της προτίμησης σας. Αν επιθυμείτε να μετακινηθείτε σε διαφορετικό προορισμό, ζητήστε μας να σας βοηθήσουμε.

Περισσότερα »

Εκδρομές

Επισκεφτείτε τις εκδρομές / περιηγήσεις και επιλέξτε αυτή της προτίμησης σας. Αν επιθυμείτε να επισκεφτείτε διαφορετικό προορισμό, ζητήστε μας να σας βοηθήσουμε.

Περισσότερα »

Γαμήλια Αυτοκίνητα

Γαμήλια Αυτοκίνητα στην Κρήτη (και στην υπόλοιπη Ελλάδα κατόπιν αίτησης).

Κράτηση »

Πακέτα / Προσφορές

Καλέστε μας: +30-6978-625116FaceTimeWhatsUpViber Copyright © Limo & Bus. All Rights Reserved.               Follow us on Like us on FaceBook
Developed by Nikos Gatsouras
Ειδικό Σήμα Λειτουργίας ΕΟΤ

Greek Tourism Organization
1030 E 6000 00645 00